petek, 25. januar 2013

Rudnica

Za hribčke si je poleti škoda čas  "uzet". Eden takšnih, po krivici zanemarjenih, je Rudnica, ki skupaj s Senožetmi in Šavnico deli Bohinjsko dolino na spodnjo in zgornjo. Pri izteku Bohinjskega jezera se združita. Pomembnejša Spodnja Bohinjska dolina se razteza do Bohinjske Bistrice, ki je največje naselje v dolini, Zgornja Bohinjska dolina pa se razprostira neposredno pod obronki Pokljuke od vasi Stare Fužine do Jereke. Med obema pa moj današnji cilj. Takole je Rudnica videti nad vasjo Brod, ko neštetokrat hitimo proti "višjim" ciljem.



Na vrhu je bilo danes malo pohodnikov, ni pa vedno tako, kar pričata vpisna knjiga in žig. Tudi prijetna klopca, ki je bila danes žal zasedena, nudi prijetno udobje ob pogledih na  zgornjo dolino. Pot vodi tudi mimo lične in zelo posebne kapelice, v kateri so, seveda času primerno, postavljene jaslice.



Z vrha se lepo vidi po Zgornji Bohinjski dolini. V ospredju sta  Srednja vas in Češnjica in nad njima pokljuški gozdovi.


Rahel spust na nasprotno stran pripelje ven iz objema gozda, na planino s katere so lepi pogledi na Spodnje Bohinjske gore, Spodnjo Bohinjsko dolino in seveda na Bohinjsko jezero.



Po dolini navzdol
...proti Bohinjski Bistrici.

Nad Pršivcem pa že bohinjski veljaki



Ni komentarjev:

Objavite komentar