sobota, 31. maj 2014

Kresišče in Trupejevo poldne

Ta dva vrhova najraje povežem tako, da grem gor s Srednjega Vrha mimo lovske koče in čez planino Grajšico, nazaj pa naravnost s sedla med Trupejevim poldnem in Belimi pečmi skozi Žlebnice do lovske koče. Zelo lepa, razgledna in samotna tura, saj ljudi največkrat srečam le na grebenu. Včasih za pristop na Grajšico uporabim tudi dolino Belce, pogosto v turo vključim še Maloško poldne ali Murnovec.  Po delu grebena poteka tudi Alpe-Adria-Trail, žal pa so slovenski pohodniki v manjšini, slednje opažam na celotnem grebenu zahodno od Kepe.

Na Grajšici sem se nadejala, da bo le kakšen svizec radovedno pogledal iz svojega domovanja in sem hodila še posebno tiho, a so ostali skriti. Ptičjemu petju, ki me je spremljalo do planine, se je na planini pridružilo še kukanje kukavice in trkanje detelja, sicer pa mir in spokojnost.

Prihod na planino Grajšico, zadaj Kresišče
Domovanja svizcev in razgled na Julijce
Takole imenitno pa je tokrat Google  "zlepil" moje fotografije z vrha Kresišča; od Baškega jezera čez Karavanke na Julijce in kjer je s prvo panoramo končal, je z drugo začel.



Tik pod vrhom Trupejevega poldneva
Na vrhu. V ozadju Kepa.
Pogled na prehojeno pot






Ni komentarjev:

Objavite komentar