sobota, 21. junij 2014

Čez Grajšico in Tišlerico na Mojstrovico

Če kdaj, je danes zagotovo držalo tisto o rani in zlati uri ...
Jutranji pogled na slovensko srebrnino s planine Grajšica je bil izjemen.


Že po nekaj deset minutah tihega čakanja, ki bi nemara prepričalo svizce, da nihče ne vdira v njihovo kraljestvo, so se nad ravnico Pri treh macesnih  pripeljale prve meglice, od svizcev pa le številne luknje.


Z Grajšice sem bila namenjena na Mojstrovico, tokrat čez vrh Tišlerice. Ko na poti prvič uzrem še Mojstrovke, Jalovec in Mangrt, nebo že ni bilo več enobarvno.



Poglede z vrha Tišlerice na greben od Kepe do Kresišča in čez Murnovec na Julijce in Mojstrovico, je v naslednjih dveh panoramskih  fotografijah mojstrsko združil Google.

Od Kepe do Kresišča
Od Murnovca do Mojstrovice
Ob prihodu na vrh Mojstrovice so nad Julijci že zavladali oblaki, greben Karavank pa je toliko nižji, da so bili vrhovi še vidni.





Vračala sem se po lovski poti, ki se ovija okrog vzhodnih pobočij Tišlerice, čez strme grape pod slikovitimi stolpi in ob globokih pogledih. O, če bi bila ta potka kje v tujini, bi bila opevana in občudovana, pri nas pa le malokdo ve zanjo. Pripeljala me je nazaj na planino Grajšico, tam me je razveselil svizec, ki je  le za hip pokukal  iz svojega bivališča, pa vendarle.













Ni komentarjev:

Objavite komentar