petek, 20. junij 2014

Prvak Karavank - tokrat z oblaki nad Gorenjsko

O veličastni južni podobi Stola, ki ustvarja vsem Slovencem znano ozadje Blejskemu jezeru in je nepogrešljiva v Prešernovem videnju raja, je na tem mestu škoda izgubljati besede. Več kot tisoč metrov  od vrha navzdol, se pretežno travnata pobočja, prerezana z značilnimi jeziki, končujejo na številnih planinah, ki jih gora pestuje v naročju in ki so od nekdaj služile širitvi življenjskega prostora dolinskemu prebivalcu. Povsem visokogorsko podobo pa kaže Stol na sever; razdrapano skalovje med strmimi grapami pada globoko, ponekod docela navpično v zatrep koroškega Medvedjega dola.  Vzhodna Stolova soseda je druga najvišja gora v Karavankah - Vrtača, na zahodu pa  dolg Stolov greben preko Belščice na sedlu Medvedjek doseže sosednjo Struško.







Današnji razgledi z vrha niso bili idealni, sledi pa nekaj pogledov - bolj in manj oddaljenih - na sam Stol, oziroma celoten Stolov greben.



































1 komentar:

  1. Pozdravljeni, imam uspelo, da imajo kreditne med zlasti v sociaemprunt g ughetto, pogoji so dobro in način vračilo. to je res resnih obrestna mera, je 2.5% letno. če prav tako morate kreditnega, ali posojila med zlasti se obrnite na njih, ki je struktura zlasti kar je v Francija in delovnih 24h / 24 ur. tukaj svoje kontaktne.

    spletna stran: http://sociaemprunt.com/fr/

    mail: contact@sociaemprunt.com

    kontakt whatsapp: +33 630 150 492

    OdgovoriIzbriši