petek, 1. marec 2019

Po Poti ob žici okrog Ljubljane

O Poti ob žici, imenovani tudi Pot spominov in tovarištva, kratko PST,
https://sl.wikipedia.org/wiki/Pot_spominov_in_tovari%C5%A1tva ,  je največ slišati tisti konec tedna pred 9. majem, ko se nanjo vsako leto poda več deset tisoč pohodnikov in tekačev. Ker ne maram gneče, sem ob priliki omenila, da bi jo prehodila izven tega časa in ni bilo treba dvakrat reči ... Zbrale smo se na zadnji februarski dan, ki naj bi bil hkrati tudi zadnji sončen in topel dan, kakršnega se niti april ne bi sramoval, pred ohladitvijo in oblačnostjo v začetku marca.

Pot obkroži mesto Ljubljana in v glavnem poteka po ravnem, izjema je vzpon čez Golovec. Na poti ni veliko asfalta, hoja je prijetna, urejeni drevoredi so precej pogosti, ponekod je pot speljana skozi naselja, ker je pač bila Ljubljana nekoč manjša. Na poti so kontrolne točke na katerih se zbirajo žigi na v ta namen izdanih kartončkih in številne klopce, kjer se noge pretegnejo, iz nahrbtnika pa priromata malica in seveda obvezna kava. Napolnjeni kartončki se nato predložijo društvu Timing Ljubljana, le to pa potem podeli "medalje". Zna biti precej vzpodbudno za otroke, me pa smo se spominjale svojih začetkov hoje v hribe, saj smo tudi nekoč po hribih zbirali žige. V lepem dnevu in prijetnem klepetanju smo se imele super, tako da sem celo na fotke nekoliko pozabila. No za prvi vtis sem pa le nabrala nekaj utrinkov.



















2 komentarja:

  1. Imele smo se čudovito in sploh nismo čutile, kako so km izginjali pod našimi nogami. Svoje pa je naredilo še vreme. s tabo Heda, pa je vsak pohod čudovit in HVALA ti.

    OdgovoriIzbriši